Šťava z kvasenej kapusty

Plodiny

Šťava z kvasenej kapusty

Dostupnosť: Január – December

Farma: Horti

Kyslá kapusta bola najvyhľadávanejšou staroslovenskou zeleninou a dodnes sa teší veľkej obľube. Odborníci ju dokonca označili za najzdravšiu potravinu vôbec.

Šťava z nej je vitamínová bomba , ktorá vďačí svojej chuti bakteriálnemu kvaseniu. Mliečnym kvasením vzniká v kapuste vysoko aktívny kobalamín, ktorý sa bežne v rastlinnej strave nenachádza. Je zodpovedný za tvorbu červených krviniek, stavbu kostí a je nevyhnutný aj pre duševnú sviežosť. Pri mliečnom kvasení vznikajú v črevách prospešné baktérie, ktoré umožňujú vstrebávanie živín, zabraňujú rozmnožovaniu zhubných mikroorganizmov a regenerujú organizmus.

Obsahuje veľa ďalších vitamínov skupiny B a C, ktoré sú dôležitým prvkom pri spomalení starnutia a zvyšovaní odolnosti proti chorobám. Šťava z kvsaenej kapusty obsahuje mnoho vitamínu K , ktorý ti zlepší zrážanlivosť krvi a urýchli hojenie rán, čo je veľmi dôležité najmä po operáciách pri veľkej strate krvi. Podporuje trávenie, pôsobí regeneračne na sliznicu tráviaceho ústrojenstva a je vhodná pri obličkových chorobách nakoľko napomáha lepšiemu vylučovaniu odpadových látok z organizmu.

Obsahuje veľké množstvo bioaktívnych látok, čím prispieva k prevencii rakoviny.

Kalendár dostupnosti

V tejto časti nájdeš rozpis plodín na celú sezónu podľa jednotlivých mesiacov. Po kliknutí na niektorý mesiac sa zobrazia plodiny, ktoré by mali byť v tom čase dostupné. Zoznam sa priebežne aktualizuje a dopĺňa o nové produkty. Je možné, že nedokážeme zabezpečiť nepretržitú dostupnosť všetkých produktov, ktoré sú závislé od počasia a zásob.